2014. február 10., hétfő

Daniboy Rott - Találkozás egy német doggal



Az eset még nyáron történt, esti sétánk sem múlhatott el izgalmak nélkül.Pár métert tettünk meg Danival,furcsa, hangos volt az utca.A környék nagyszájú,acsarkodó  házőrzői hangos ugatásba kezdtek.Mi is kicsit meglepődtünk,mikor egy nagy termetű német dog
szaladt felénk,egyedül,póráz, gazda nélkül.



Az utca lakói el akarták zavarni, amitől ideges, kiszámíthatatlan és zavart volt .
Danival méregették egymást,jókat morogtak,gondoltam ennek nem lesz jó vége. A dog is kan kutya,voltak pillanatok amikor nyugtatni kellett. Nincs szükségünk,sem balesetre,sem szenzációra. A szomszédok már azon tanakodtak melyik szervet értesítsék.
Nem kell ide senki,egy vödör vizet kérek! Talán arra gondoltak jól nyakon öntöm az ebet,de nem .

Láthatóan szomjas volt,jót ívott.



Danit  visszavittem kapunkig, majd kis jutalomfalattal a bizalmába férkőztem. Elindultunk dog háza felé ,mivel tudtuk honnan szökött el.
A pórázomat azonban nem sikerült rátenni,talán az idegen szaga miatt.

A kézben tartott jutalomfalatnak azonban nem tudott ellenállni,jött velem békésen.

Szerencsésen visszaértünk,a gazdi is hálás volt, aztán megkésve folytattuk sétánkat.Jó érzés volt megakadályozni egy eseményt, elkerülni az ebmester beavatkozását,a gazda örömét,háláját látni.A gazdival jó kapcsolat, kutyabarátság is kialakult,később is találkozgattunk,kutyáink már jókat játszadoztak.

A napokban ismét találkoztam a gazdival és szomorúan mesélte, Aramis a dog gyomorcsavarodás miatt örökre eltávozott . Nagyon meglepett a szomorú hír, előjött emlékeimből a nyári sztori, csak ennyit tudtam mondani

"Egy jó kutyának, halála után, a legjobb helye a gazdája szívében van”



Daniboy 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése